Πάρος

Ημερομηνία αγώνα:  16-18/06/2017
Πάρος

Κατάλευκη όπως τα περίφημα Παριανά της μάρμαρα, η Πάρος βρίσκεται καταμεσής στις Κυκλάδες. Η Ιστορία που κουβαλάει στα μαρμαρένια σπλάχνα της πηγαίνει τον επισκέπτη πίσω 4.000 χρόνια και πλέον. Οι επισκέπτες λόγω του καλού οδικού δικτύου της Πάρου μπορούν εύκολα να ανακαλύψουν την ιστορία της καθώς και τις σπάνιες φυσικές ομορφιές της. Τις ατελείωτες δαντελωτές παραλίες, τους κόλπους και τους όρμους της, τα καταγάλανα διάφανα νερά. Να νοιώσουν την αίσθηση της αλμύρας στο δέρμα, αλλά και στην ψυχή τους.

Η Παροικιά ή Χώρα, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι η πρωτεύουσα του νησιού, το κεντρικό της λιμάνι και είναι χτισμένη στον ομώνυμο κόλπο. Ο κόλπος της Παροικιάς είναι ένας από τους πλέον κατάλληλους για θαλάσσια σπορ και κυρίως για ιστιοπλοΐα. Ο άνεμος συχνά δυνατός προσφέρει ιδανικές συνθήκες για εθνικούς και διεθνείς αγώνες. Οι θεατές του αθλήματος δεν θα πρέπει να ανησυχούν και να πονοκεφαλιάζουν για το πως θα απολαύσουν του αγώνες. Η θέα είναι απρόσκοπτη σε όποιο σημείο του κόλπου και αν σταθούν. Από το ακρωτήρι του Άγιου Φωκά ή Φάρου ως την Παροικιά.

Όσο για τον ήλιο που πολλές φορές είναι ανελέητος και επικίνδυνος, τα αρμυρίκια, οι ομπρέλες στα μπαρ, στον ιστιοπλοϊκό όμιλο και τις αμμουδιές είναι έτοιμα να σας προσφέρουν τη φιλόξενη και πλούσια σκιά τους.

www.paros.gr