Προκριματικός: Ν.Ο.Θεσσαλονίκης

Ημερομηνία αγώνα:  1-3/03/2019
Προκριματικός: Ν.Ο.Θεσσαλονίκης

Στη Θεσσαλονίκη 1-3 Μαρτίου το «Hellenic Match Racing Tour»

Πιστό στο καθιερωμένο, εδώ και έξι πλέον χρόνια, ραντεβού του με τον κόσμο της ιστιοπλοΐας, το Hellenic Match Racing Tour, άνοιξε φέτος τα πανιά του για νέες «περιπέτειες» στα νερά του Θερμαϊκού. Η μεγαλύτερη και πλέον άρτια οργανωτικά ιστιοπλοϊκή διοργάνωση, που τα τελευταία χρόνια έχει τη δική της θέση στις καρδιές των πρωταγωνιστών του αθλήματος, αλλά και όλων όσων αγαπούν την ιστιοπλοΐα, θα λάβει και φέτος χώρα σε πέντε ξεχωριστούς προορισμούς ανά την Ελλάδα.

1-3 Μαρτίου βρεθήκαμε στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη και στο Ν.Ο.Θ. (Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης), που άνοιξε και φέτος την αγκαλιά του στη διοργάνωση για τον πρώτο Προκριματικό Αγώνα της χρονιάς.

Ο πρώτος και πολυπόθητος αγώνας του Tour, χάρισε στην ομάδα AgainstTheWind του Αναστάσιου Παναγιωτίδη, το πρώτο δικαίωμα συμμετοχής στον Ημιτελικό αγώνα στα Κύθηρα 21, 22 και 23 Ιουνίου.

Την πρώτη θέση κατάφερε να κατακτήσει ο Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος και η καινούργια του ομάδα NAUTICALS με ένα πλήρωμα έκπληξη: τον Βαγγέλη Πασχαλέρη και τις Ραφαηλίνα Κλωναρίδου και Μαρία Μπόζη, οι οποίες έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν την πρόκριση της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, στην κατηγορία 470 γυναικών. Ο Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος και η ομάδα του έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στην τελική φάση του Hellenic Match Racing Tour.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Αναστάσιος Παναγιωτίδης με την ομάδα του AgainstTheWind και πλήρωμα τους Ναταλία Ταμβακίδου, Γιάννη Σταμπουλίδη και Νίκο Παπαγεωργίου, μια νέα σε συμμετοχή, αλλά και σε ηλικία, ιστιοπλόων ομάδα, πολλά υποσχόμενη με την καθοδήγηση του πολύ έμπειρου προπονητή Νίκου Παπαγεωργίου, εξασφάλισε το εισιτήριο για τoν Ημιτελικό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στα Κύθηρα και το Ναυτικό Όμιλο Κυθήρων Παρασκευή 21, Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Ιουνίου.

Η γυναικεία ομάδα της Μαρίας Τσαουσίδου, SailorMoon, με τις Αλεξάνδρα Μεντεκίδου, Νικολέτα Παπαδέλη, Άννα Πασσά και Ζωή Παπαθανασίου, κατάφερε να ανέβει στο βάθρο και στην τρίτη θέση.

Τέταρτη αναδείχθηκε η ομάδα spacelab του Μάνου Χατζηγιάννη με πλήρωμα τους Πάτροκλο Τόττα, Μυρτώ Αντωνοπούλου και Δημήτρη Σοφίτση, ενώ πέμπτη η ομάδα Granma με κυβερνήτη τον Χριστόφορο Πριτσούλη και πλήρωμα τους Μπάμπη Σιδηρόπουλο, Αιμίλιο Ασλάνη και Παύλο Κατσώνη.

Το 2019 είναι η έκτη χρονιά διεξαγωγής του Hellenic Match Racing Tour που με τη συμμετοχή των σπουδαιότερων Ελλήνων ιστιοπλόων, είναι πλέον ο κορυφαίος ιστιοπλοϊκός θεσμός στη χώρα μας.
Ο Μεγάλος Τελικός θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 27-29 Σεπτεμβρίου, με περήφανο χορηγό ακόμα μία χρονιά τη Nespresso.