Προκριματικός: Π.Ο.Ι.Α.Θ Αθήνα

Ημερομηνία αγώνα:  30-31/03/2019
Προκριματικός: Π.Ο.Ι.Α.Θ Αθήνα

2ος Προκριματικός Αγώνας – Hellenic Match Racing Tour – Athens Match Challenge στον Π.Ο.Ι.Α.Θ.
Με δυνατές μονομαχίες μεταξύ έμπειρων και πολλά υποσχόμενων πρωτοεμφανιζόμενων ομάδων ολοκληρώθηκε ο 2ος Προκριματικός Αγώνας του Hellenic Match Racing Tour – Athens Match Challenge στον Π.Ο.Ι.Α.Θ. 30 & 31 Μαρτίου 2019.

Οι 7 ομάδες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, αλλά η νίκη κατακτήθηκε άνετα από την ER-LAC με Κυβερνήτη τον Θεόδωρο Τσουλφά να τελειώνει τις μονομαχίες του αήττητος.

Οι ομάδες των ENGINEERS με κυβερνήτη τον Βασίλη Γουργιώτη και REBUILD CONSTRUCTIONS JUNIOR με κυβερνήτη τον Γεώργιο Ζεϊμπάρη, έδωσαν μάχη στήθος με στήθος για την δεύτερη θέση μέχρι το τελευταίο λεπτό του τερματισμού. Σε όλη τη διάρκεια του τελευταίου flight, οι δύο ομάδες διεκδικούσαν τη θέση, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στους θεατές, με την ομάδα REBUILD CONSTRUCTIONS JUNIOR να κατακτά τελικά την πολυπόθητη 2η θέση.

Την 3η θέση κατέκτησε η ομάδα του ENGINEERS του Βασίλη Γουργιώτη, την 4η η ομάδα SAILORMOON με Κυβερνήτη την Μαρία Τσαουσίδου, την 5η θέση η ομάδα από τη Θεσσαλονίκη team orange με Κυβερνήτη τον Γιώργο Μαργιώλο, ενώ την 6η και 7η θέση αντίστοιχα κατέκτησαν οι ομάδες CINDERELLA του Γιώργου Αργυρόπουλου και MESS του Μιχάλη Βαϊδάνη.

Οι 2 ομάδες, ER-LAC και REBUILD CONSTRUCTIONS JUNIOR, κατέκτησαν τις 2 προκρίσεις για τον Ημιτελικό των Κυθήρων 21-23 Ιουνίου.

Το 2019 είναι η έκτη χρονιά διεξαγωγής του Hellenic Match Racing Tour που με τη συμμετοχή των σπουδαιότερων Ελλήνων ιστιοπλόων, είναι πλέον ο κορυφαίος ιστιοπλοϊκός θεσμός στη χώρα μας.