Η μαγεία των Κυθήρων αποτέλεσε το ιδανικό τοπίο για τον Ημιτελικό Αγώνα  του Hellenic Match Racing Tour το 2019.

Με  ιδανικές καιρικές συνθήκες ολοκληρώθηκε η ημιτελική φάση του HMRT στα Κύθηρα 21, 22 και 23 Ιουνίου 2019, σε μια διοργάνωση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε διαγωνιζόμενους και θεατές, που ταξίδεψαν στα μοναδικά Κύθηρα για πρώτη φορά στην ιστορία του HMRT.

Ο Αίολος συμμάχησε με την Αφροδίτη και εξασφάλισαν ανέμους που διευκόλυναν τη διεξαγωγή των μονομαχιών με φόντο την άγρια και απαράμιλλη ομορφιά των Κυθήρων.

Κατά την πρώτη φάση (round robin) του Ημιτελικού αγώνα ολοκληρώθηκαν και τα 14 flights, κατά τη διάρκεια των οποίων μονομάχησαν όλοι οι αγωνιζόμενοι εναντίον όλων.

Η ομάδα ER LAC του κυβερνήτη Θοδωρή Τσουλφά, με μια συγκλονιστική αγωνιστική πορεία, κατάφερε να εξασφαλίσει αήττητη τη συμμετοχή της στο Μεγάλο Τελικό του HMRT, απέναντι στη δεύτερη ομάδα #SailingTeam78 του κυβερνήτη Παναγιώτη Καμπουρίδη. Η ομάδα Against The Wind του κυβερνήτη Αναστάσιου Παναγιωτίδη, παρόλο που ισοβάθμησε -σε αυτή τη φάση των αγώνων- με τη δεύτερη ομάδα, εξασφάλισε τελικά την τρίτη θέση και μια θέση στο μικρό τελικό, σύμφωνα με τους κανονισμούς του αγώνα και τη βαθμολογία.

Η αγωνία κουφώθηκε αφού την τέταρτη θέση, και την τελευταία θέση στο Μεγάλο Τελικό του Hellenic Match Racing Tour 2019, βρέθηκαν να διεκδικούν τρεις ομάδες, που ισοβάθμησαν, αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού. Οι ομάδες Tsoulfas του κυβερνήτη Γιώργου Τσουλφά, La Residence Mykonos Sailing Team
του κυβερνήτη Βασίλη Γουργιώτη και Space Lab του κυβερνήτη Μάνου Χατζηγιάννη ήταν αυτές που ισοβάθμισαν, με την ομάδα Tsoulfas να προκρίνεται, αφού με βάση τον κανονισμό, η ισοβαθμία λύθηκε υπέρ της.

Από τις δύο πρώτες αγωνιστικές ημέρες, προέκυψε η παρακάτω κατάταξη για τις θέσεις 5, 6, 7 και 8 του Μεγάλου Τελικού στην Αθήνα:
5 η θέση: La Residence Mykonos Sailing Team του κυβερνήτη Βασίλη Γουργιώτη και πλήρωμα τους Γιάννη Κρητικό, Γιώργο Καραδήμα και Παύλο Καζάκο
6 η θέση: Space Lab του κυβερνήτη Μάνου Χατζηγιάννη και πλήρωμα τους Πάτροκλο Τόττα, Μυρτώ Αντωνοπούλου και Γιάννη Κιουρτζή
7 η θέση: MESS του κυβερνήτη Μιχάλη Βαϊδάνη και πλήρωμα τους Ελένη Κουνιάκη, Γιώργο Δήμου και Εύη Ξηρού
8 η θέση: Banda Landra του κυβερνήτη Αντώνη Δαπόντε και πλήρωμα τους Τάσο Μηλιώνη, Παύλο Στεργίου και Μιχάλη Καραγιάννη

Την Κυριακή, 23 Ιουνίου, την τελευταία ημέρα του Ημιτελικού αγώνα, διεξήχθησαν ο μικρός και ο μεγάλος τελικός, που δεν κατάφεραν να ανατρέψουν τα αποτελέσματα της προηγούμενης φάσης, με αποτέλεσμα οι παρακάτω ομάδες να προκριθούν και να κερδίσουν τα τέσσερα εισιτήρια για το Μεγάλο Τελικό του Hellenic Match Racing Tour 27-29 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα:

1 η θέση: ER LAC του κυβερνήτη Θοδωρή Τσουλφά και πλήρωμα τους Αντώνη Μανωλάκη, Βασίλη Παπαδάκη και Θέμη Παρούση
2 η θέση: #SailingTeam78 του κυβερνήτη Παναγιώτη Καμπουρίδη και πλήρωμα τους Στάθη Παπαδόπουλο, Στέλιο Νούτσο και Χρήστο Κηφίδη
3 η θέση: Against The Wind του κυβερνήτη Αναστάσιου Παναγιωτίδη και πλήρωμα τους Ναταλία Ταμβακίδου, Νικόλαος Παπαγεωργίου, Γαβριήλ Βαρδαλής
4 η θέση: Tsoulfas του κυβερνήτη Γιώργου Τσουλφά και πλήρωμα τους Γιώργο Δρόσο, Νικόλαο Γκιώνη και Βησσαρίων Παπάς

Η θερμή φιλοξενία των Κυθήρων, του Δήμου Κυθήρων, του Ναυτικού Ομίλου Κυθήρων και το μαγευτικό τοπίο άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις σε διαγωνιζόμενους και φιλοξενούμενους, και αποχαιρέτησαν το νησί με την επιθυμία να υποδεχθούν και του χρόνου το σημαντικό ιστιοπλοϊκό αυτό γεγονός.

Ο Μεγάλος Τελικός του φετινού Hellenic Match Racing Tour θα διεξαχθεί στην Αθήνα 27-29 Σεπτεμβρίου. Μείνετε συντονισμένοι για τον πιο εντυπωσιακό και δυνατό σε μονομαχίες τελικό από τις καλύτερες ιστιοπλοϊκές ομάδες και αθλητές της χώρας μας.