Ολοκληρώθηκε ο 1ος Προκριματικός αγώνας του 6ου Hellenic Match Racing Tour στη Θεσσαλονίκη!

Με χαμηλές εντάσεις ανέμου και συννεφιά πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1, Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Μαρτίου ο 1οςΠροκριματικός αγώνας του 6ου Hellenic Match Racing Tour στη Θεσσαλονίκη. Η θερμή φιλοξενία του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης (Ν.Ο.Θ) κράτησε το ενδιαφέρον των ομάδων αμείωτο κατά τη διάρκεια του τριήμερου αγώνα.

Τελικά την πρώτη θέση κατάφερε να κατακτήσει ο Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος και η καινούργια του ομάδα NAUTICALS με ένα πλήρωμα έκπληξη: τον Βαγγέλη Πασχαλέρη και τις Ραφαηλίνα Κλωναρίδου και Μαρία Μπόζη, οι οποίες έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν την πρόκριση της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, στην κατηγορία 470 γυναικών. Ο Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος και η ομάδα του έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στην τελική φάση του Hellenic Match RacingTour.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο  Αναστάσιος Παναγιωτίδης με την ομάδα του AgainstTheWind και πλήρωμα τους Ναταλία ΤαμβακίδουΓιάννη Σταμπουλίδη και Νίκο Παπαγεωργίου, μια νέα σε συμμετοχή, αλλά και σε ηλικία, ιστιοπλόων ομάδα, πολλά υποσχόμενη με την καθοδήγηση του πολύ έμπειρου προπονητή Νίκου Παπαγεωργίου, εξασφάλισε το εισιτήριο για τoν Ημιτελικό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στα Κύθηρα και το Ναυτικό Όμιλο Κυθήρων Παρασκευή 21, Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Ιουνίου.

Η γυναικεία ομάδα της Μαρίας ΤσαουσίδουSailorMoon, με αμιγώς γυναικείο πλήρωμα τις Αλεξάνδρα ΜεντεκίδουΝικολέτα ΠαπαδέληΆννα Πασσά και Ζωή Παπαθανασίου, κατάφερε να ανέβει στο βάθρο και στην τρίτη θέση.

Τέταρτη αναδείχθηκε η ομάδα spacelab του Μάνου Χατζηγιάννη με πλήρωμα τους Πάτροκλο ΤότταΜυρτώ Αντωνοπούλου και Δημήτρη Σοφίτση, ενώ πέμπτη η ομάδα Granma με κυβερνήτη τον Χριστόφορο Πριτσούλη και πλήρωμα τους Μπάμπη ΣιδηρόπουλοΑιμίλιο Ασλάνη και Παύλο Κατσώνη.

Το ενδιαφέρον παραμένει για το 2ο Προκριματικό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλόων Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Ο.Ι.Α.Θ) στο Μικρολίμανο 30 και 31 Μαρτίου. Θα ακολουθήσει ο 3ος Προκριματικός αγώνας στη Σκιάθο Παρασκευή 10, Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Μαΐου.

Το 2019 είναι η έκτη χρονιά διεξαγωγής του Hellenic Match Racing Tour που με τη συμμετοχή των σπουδαιότερων Ελλήνων ιστιοπλόων, είναι πλέον ο κορυφαίος ιστιοπλοϊκός θεσμός στη χώρα μας.

Photo Credits: Nikos Pantis

Text Credits: ICARUS Sports