Εκκίνηση Στον 10 Επετειακό Τελικό Του Hellenic Match Racing Tour

Μικρολίμανο, 6 Οκτωβρίου – Πρώτη αγωνιστική ημέρα για τα 7 πληρώματα στον μεγάλο τελικό Hellenic Match Racing Tour 2023. Ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος φόρεσε τα καλά του για να υποδεχτεί τις ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση αλλά και όσους αποφάσισαν να παραβρεθούν από την πρώτη μέρα για να θαυμάσουν από κοντά τις προσπάθειες των αθλητών.

Τα πληρώματα βρέθηκαν από νωρίς στο Μικρολίμανο προχωρώντας στους απαραίτητους ελέγχους στα σκάφη, πανιά και σχοινιά. Ακολούθησε το προκαθορισμένο Skippers’ briefing, και οι ομάδες ήταν πλέον έτοιμες για δράση. Οι καιρικές συνθήκες παρουσίσαν συχνές μεταβολές κατά όλη την διάρκεια της ημέρας – ώντας άλλοτε σύμμαχοι των ιστϊοπλόων, προσφέροντας τους ταχύτητα και άλλοτε προκαλώντας τους να βγάλουν ολη τους την τεχνική για να μπορέσουν να επικρατήσουν. Σε γενικές γραμμές, οι άνεμοι, που άλλαζαν συνέχεια κατεύθυνση, είχαν χαμηλή ένταση και επέτρεψαν την διεξαγωγή οκτώ συνολικά flights.

Από τις ομάδες που αγωνίστηκαν ξεχώρισαν – και πήραν σημαντικό προβάδισμα πριν την 2η αγωνιστική μέρα – o Βασίλης Γουριώτης και το πλήρωμα του, Archer, καθώς και ο Γιώργος Τσουλφάς και η παραδοσιακή πλέον δύναμη σε τελικούς HMRT, Wild Horse. Αμφότερες οι ομάδες σημείωσαν από 4 νίκες και βρίσκονται πλάι πλάι στην κορυφή…τουλάχιστον για απόψε! Από κοντά και η Tsoulfas Sailing Team του Θεόδωρου Τσουλφά που με 3 νίκες βρίσκεται μετά το πέρας της πρώτης μέρας στην τρίτη θέση και σε απόσταση αναπνοής.

Αύριο, Σάββατο θα διεξαχθεί η δεύτερη μέρα του φετινού συναρπαστικού τελικού, με την δράση να αναμένεται από νωρίς στο πρόγραμμα. Γύρω στις 11 θα εκκινήσουν οι ιστιοπλοϊκές μονομαχίες που τελικώς θα καθορίσουν ποια πληρώματα θα κοντραριστούν στην τελική αναμέτρηση για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου – την Κυριακή 8 Οκτωβρίου.

Μετά τις απονομές των τροπαίων και δώρων στους νικητές, την Κυριακή το απόγευμα, θα ακολουθήσει ένα μεγάλο πάρτυ, στους δυναμικούς ρυθμούς του συγκροτήματος 48 Ώρες που θα κλείσει την υπέροχη αγωνιστική ημέρα, με τους χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης να εξασφαλίζουν την επιτυχία της βραδιάς. Η Nespresso πιστός συνοδοιπόρος του Tour τόσα χρόνια θα φροντίσει να μην λείψει τίποτα προσφέροντας σε όλους τους θεατές αφεψήματα με βάση τον καφέ Nespresso. Από την πλευρά της η Istion Υachtingχρόνια σύμματος του HMRT, έχει αναλάβει, όπως και πέρσυ να φιλοξενήσει κάποιους τυχερούς καλεσμένους σ’ένα από τα πολυτελή catamarans του στόλου της για να παρακολουθήσουν τις υδάτινες μονομαχίες από απόσταση αναπνοής!

Μείνετε συντονισμένοι!