Το Hellenic Match Racing Tour και ο Μεγάλος Τελικός έρχονται στην Αθήνα 27-29 Σεπτεμβρίου για 6η συνεχή χρονιά.

Το Hellenic Match Racing Tour συνεχίζει να μεγαλώνει και να προσφέρει σε αθλητές και θεατές μοναδικές στιγμές δράσης. Μετά από 6 συναπτά έτη, και λαμβάνοντας την υποστήριξη διαγωνιζόμενων, φίλων, συνεργατών και θεατών, επισκέφθηκε αγαπημένους και καινούργιους προορισμούς, με σκοπό να προάγει και να μεταδώσει την ευγενή άμιλλα και ομορφιά που προσφέρει η ιστιοπλοΐα, σε ένα τόπο, τον τόπο μας, την Ελλάδα, που απλόχερα χαρίζει ιδανικές καιρικές συνθήκες για απολαυστικές αγωνιστικές στιγμές.

Ταξιδέψαμε φέτος μαζί στη Θεσσαλονίκη όπου φιλοξενηθήκαμε στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης για τον 1ο Προκριματικό αγώνα, την Αθήνα και τον ιστορικό Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης για τον 2ο, ενώ βρεθήκαμε στη μαγευτική Σκιάθο και τον Ναυτικό Όμιλο Σκιάθου για τον 3ο και τελευταίο Προκριματικό αγώνα, όπου για πρώτη φορά είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το καταπράσινο τοπίο που κατακλύζει το νησί. Ο πολυπόθητος Ημιτελικός αγώνας μας βρήκε στα εκπληκτικά Κύθηρα 21-23 Ιουνίου και στο Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Κυθήρων, όπου ο Αίολος συμμάχησε με την Αφροδίτη και εξασφάλισαν ανέμους για μοναδικές μονομαχίες με φόντο την άγρια ομορφιά των Κυθήρων.

24 ομάδες σε 11 γεμάτες αγωνιστικές ημέρες πάλεψαν για να κατακτήσουν 4 θέσεις στο Μεγάλο Τελικό της Αθήνας 27-29 Σεπτεμβρίου, όπου η μάχη για την κορυφή θα είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Οι ομάδες που κατάφεραν να κατακτήσουν τις θέσεις στο Μεγάλο Τελικό είναι οι: ER-LAC με καπετάνιο τον Θεόδωρο Τοσουλφά, #SailingTeam78 με καπετάνιο τον Παναγιώτη Καμπουρίδη, Against The Wind με καπετάνιο τον Αναστάσιο Παναγιωτίδη και George Tsoulfas sailing team με καπετάνιο τον Γιώργο Τσουλφά.

Οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους το 2018 είναι οι: Kagialis Team με καπετάνιο τον Παύλο Καγιαλή, Rebuild Construction με καπετάνιο τον Βαγγέλη Χειμώνα, Hellenic Police MUSTO με καπετάνιο τον Αλέξανδρο Ταγαρόπουλο και Lucas Sailing Team με καπετάνιο τον Γιώργο Παναγιωτίδη.

Μείνετε συντονισμένοι για πολύ δράση, ιστιοπλοϊκές μονομαχίες που θα αφήσουν εποχή μεταξύ ταλαντούχων αθλητών, στιγμές διασκέδασης γεμάτες μουσική, χορό και φυσικά -όπως κάθε χρόνο- μοναδικές δημιουργίες καφέ και coffee cocktails από την εταιρεία Nespresso, μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης.

Η Istion Yachting, η δυναμική και πρωτοπόρος εταιρεία του ελληνικού yachting, η οποία ειδικεύεται στις πωλήσεις, στη διαχείριση και στις ναυλώσεις σκαφών αναψυχής, εκπροσωπώντας τα μεγαλύτερα ναυπηγεία παγκοσμίως, θα βρίσκεται εκεί και θα προσφέρει την ευκαιρία στους καλεσμένους να απολαύσουν τον Mεγάλο Tελικό στην άνεση ενός πολυτελούς catamaran.

Τη διοργάνωση υποστηρίζουν περήφανα οι εταιρείες Rib Cruises, με εξειδίκευση στην ενοικίαση rib boats στην Ελλάδα, προσφέροντας με το έμπειρο προσωπικό της ασφαλείς λύσεις και μοναδικές εμπειρίες στις Ελληνικές θάλασσες, η Branding Park που προσφέρει καινοτόμες προτάσεις εταιρικής επικοινωνίας, η Salty Bag που σχεδιάζει και κατασκευάζει μοναδικές δημιουργίες από παλιά ιστιοπλοϊκά πανιά, και η Sail Marine, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ναυτιλιακών ειδών στην Ελλάδα.