Το 2020 είναι η έβδομη χρονιά διεξαγωγής του Hellenic Match Racing Tour που με τη συμμετοχή των σπουδαιότερων Ελλήνων ιστιοπλόων, είναι πλέον ο κορυφαίος ιστιοπλοϊκός θεσμός της χώρας μας!Λόγω των ειδικών συνθηκών που διανύουμε, η ημιτελική φάση στη Σητεία αναβάλλεται αλλά το πρόγραμμα των αγώνων θα συνεχιστεί με τους τελικούς στην Αθήνα στις 16-18 Οκτωβρίου με την συμμετοχή 12 ομάδων. Οι ομάδες θα είναι:

Οι 8 finalists του HMRT 2019:

Τσουλφάς Θ.
Ταγαρόπουλος Α.
Παναγιωτίδης Γ.
Χειμώνας Β.
Καμπουρίδης Π.
Καγιαλής Π.
Παναγιωτίδης Α.
Τσουλφάς Γ.

Από τους προκριματικούς που πρόλαβαν να ολοκληρωθούν το 2020 προκρίνονται 2 ομάδες από κάθε αγώνα και συγκεκριμένα:

Από τον αγώνα του ΠΟΙΑΘ:

Σωτηρίου Σ.
Ζησιμάτος Μ.

Από τον αγώνα του Βόλου:

Καραδήμας Γ.
Αγγελάκης Μ.

Για άλλη μια χρονιά, μεγάλος χορηγός στον τελικό στις 16-18 Οκτωβρίου είναι η εταιρεία Nespresso. Η Nespresso αποτελεί την ηγέτιδα εταιρεία καφέ σε μερίδες παγκοσμίως. Η παρουσία της Nespresso στην Ελλάδα μετρά 22 χρόνια, λειτουργώντας ένα δίκτυο 11 Βoutiques σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Για πρώτη χρονιά, η COCO-MAT, η κορυφαία ελληνική εταιρεία κατασκευής προϊόντων ύπνου από φυσικά υλικά, θα στηρίξουν το Hellenic Match Racing Tour, προσφέροντας μοναδικά δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τη φιλοσοφία της COCO-MAT. Χορηγός για άλλη μια χρονιά θα είναι η εταιρεία Istion Yachting, μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον ελλαδικό χώρο η οποία ειδικεύεται στις πωλήσεις, στη διαχείριση και στις ναυλώσεις σκαφών αναψυχής, εκπροσωπώντας τα μεγαλύτερα ναυπηγεία παγκοσμίως.

Οι 12 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας για πρώτη φορά όλες μαζί σε τελικό HMRT θα μονομαχήσουν για το φετινό έπαθλο. Αναμένονται συγκλονιστικές αναμετρήσεις!