Τελικός Hellenic Match Racing Tour 2022, Μέρος Πρώτο

Η πρώτη μέρα των τελικών έφτασε. Η 9η έκδοση του Hellenic Match Racing Tour μπήκε στην τελική του ευθεία. Το τριήμερο του μεγάλου τελικού του Tour εκκίνησε σήμερα στην Αθήνα, στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Τα πληρώματα που προκρίθηκαν από την φετινή προκριματική φάση γνώρισαν τους περσινούς φιναλίστ, και οι συνολικά οχτώ ομάδες παρατάχθηκαν στον υδάτινο στίβο έτοιμες για το αγωνιστικό τριήμερο που θα αναδείξει τον φετινό πρωταθλητή του HMRT.

Όπως κάθε τελικός μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης, έτσι και ο φετινός του Hellenic Match Racing Tour, θα είναι αμφίρροπος και γεμάτος εκπλήξεις, για τους συμμετέχοντες μα και τους θεατές που θα παραβρεθούν στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας. Όλες οι ομάδες έχουν δικαίωμα στο όνειρο μα μόνο μια θα κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο και θα κάνει δικό της το θρόνο της διοργάνωσης.

Αναλυτικά, τα 8 πληρώματα και οι skippers που έχουν προκριθεί για τον μεγάλο τελικό της Αθήνας:
Ομάδα: Er-Lac / Skipper: Θεόδωρος Τσουλφάς
Ομάδα: Wild Horse / Skipper: Γιώργος Τσουλφάς
Ομάδα: Aphelion Sailing Team / Skipper: Γιώργος Μαρίνος
Ομάδα: Rebuild Construction / Skipper: Βαγγέλης Χειμώνας
Ομάδα: Vechro Sailing Team / Skipper: Βασίλης Γουργιώτης
Ομάδα: Black Drop MAKIOS LOGISTICS  / Skipper: Δημήτρης Σοφίτσης
Ομάδα: Mare Nostrum / Skipper: Κωσταντίνος Ατματζίδης
Ομάδα: Navlomenoi / Skipper: Ρωμύλος Πολιτόπουλος

Ύστερα από τις απαραίτητες προετοιμασίες των πληρωμάτων και των σκαφών ξεκίνησε η πρώτη αγωνιστική ημέρα του τελικού. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν τρία flights, δηλαδή έξι μονομαχίες, οι οποίες έδωσαν τις πρώτες νίκες και πόντους στα πληρώματα. Οι συχνές αλλαγές του καιρού, ένα ξαφνικό μπουρίνι καθώς και η βροχόπτωση δυσκόλεψαν σε μεγάλο βαθμό τους αθλητές και τις ομάδες τους που ωστόσο προσέφεραν θέαμα υψηλού επιπέδου στους θεατές.

Στο τέλος της ημέρας και της αγωνιστικής δράσης, δύο ομάδες βρέθηκαν ισόβαθμες στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Το πλήρωμα Er-Lac με skipper τον Θεόδωρο Τσουλφά καθώς και το πλήρωμα Rebuild Construction του Βαγγέλη Χειμώνα, είναι οι δύο ομάδες που προπορεύονται και έχουν πάρει ένα σημαντικό αβαντάζ για την συνέχεια του τελικού.

Αύριο, η δεύτερη ημέρα του τελικού της φετινής έκδοσης του HMRT αναμένεται συναρπαστική με μεγάλη δράση και η εκκίνηση αναμένεται να δοθεί στις 11 η ώρα.